A rainy day in Kyoto
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg Bianca
31 Maart 2017 | Japan, Kyoto
Regenjassen aan en hopen dat het snel stopt. Voorlopig zitten we nog even in de metro.
We gingen als eerste naar Fushimi Inari taisha. Dit heiligdom staat bekend om de duizenden rode torii (poorten). Ik vind het meer oranje, maar goed haha.
Al die poorten zijn gedoneerd door personen, families en bedrijven. Ze lopen helemaal door naar boven op een heuvel. Op het station, wat niet groot was, was het al druk want iedereen wilde schuilen voor de regen. Wij zijn stukje doorgelopen en gaan schuilen onder een klein afdakje bij een huisje. Even wachten tot het misschien minder hard gaat regenen. We zagen de shrine al staan maar wat een vies weer. Onze stoffen sportschoenen liepen vol met water en onze sokjes sopten dus lekker in de schoenen.
Opeens ging de deur open achter ons en een klein japans vrouwtje kwam naar buiten. Ze keek naar ons en vroeg van alles in het japans maar verstonden er uiteraard niets van.
Ze ging weer naar binnen en na 2 minuten weer terug naar buiten met 2 extra paraplu's! Ze gaf ze aan ons en ging zelf op pad. Zo lief.
Dus wij naar de shrine.
Maar na 10 minuten kloten met paraplu, camera's, natte lenzen, soppende schoenen, hebben we besloten om terug te gaan en morgenochtend terug te komen. Het regende wel erg hard. En het zag er naar uit dat het ook niet snel minder werd.
Ons hotel zat in het centrum dus daar heengegaan. Daar is alles qua winkels overdekt. Bij de starbucks hadden we Internet en konden we uitzoeken wat we nog wilden zien en wat we nog gingen redden. Even gewinkeld en toen zagen we dat het iets minder hard regende. Op naar de wijk Gion. Daar lopen veel geisha's. En kan je een kimono huren. We hebben 1 geisha gezien. Ik zou ook binnen blijven met dat weer. Wel veel mensen gekleed in kimono. Na een tijdje ging het weer harder regenen en besloten we een eettentje op te zoeken vlakbij het hotel. Daar een klein knus sushitentje gevonden.
We werden geholpen door een aardig maar erg onderdanig vrouwtje.
Ze rende bijna voor ons. Zijn we niet gewend, maar hier is dat normaal.
Vooraf kregen we een kopje matcha thee. Konden we wel gebruiken na die kou buiten. Daarna werden er 2 kommetjes neergezet met een stuk staart en een vissenkop. Met tandjes en alles. Gatver.
Achter ons zat een man die vis lekker weg te slurpen. Met onze stokjes beetje ervanaf gepeuterd en het smaakt eigenlijk best lekker. Maar het idee om dat eraf te slurpen, nee dank je. De sushi was weer heerlijk. En het biertje smaakte ook weer prima. Daarna zijn we naar het hotel gegaan.
Ik ben nog even heerlijk de spa ingedoken. Even de sauna in en een heerlijk warm bad. Douchen met een stortdouche! Heerlijk even ontspannen. Het was er niet groot, maar gelukkig ook niet druk. Waren met zn vieren. Gisteren konden we niet eens omdat het te druk was. Toen ik weer ging aankleden, werd het al drukker, dus net op tijd weg. Daarna als een blok geslapen. Welterusten
03 April 2017 - 07:15
Simone:
leuk geschreven lieverd wat een reis!xxx