Belem
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg Bianca
17 September 2016 | Portugal, Lissabon
Na het wakker worden en aankleden even wat boodschapjes gedaan. Toen naar de metro voor een dagje Belem. Daar de looproute gedaan uit een boekje. En natuurlijk werden de kuitjes weer op de proef gesteld. Naar jeronimos klooster geweest en daar was net een trouwerij die we konden volgen. Hele mooie kerk en klooster. Stond een mega lange rij, daar stonden we dus eerst in. Toch maar even vooraan kijken. Hè, met je lisboacard een andere rij. Bij het betalen hoorden we dat we gratis naar binnen mochten met die kaart. Top! Wij weer terug in die rij want ja je wil toch naar binnen. Een verkoper van hoedjes die langs liep zag het ticket in mn hand en zei dat we voorbij de rij gewoon doormochten lopen. Dus ook gedaan, maar snapten er weinig van. De kerk was gratis om te bezoeken en dus vandaar de lange rij, maar met ticket mocht je ook naar het klooster. Wat voor ons dus ook gratis was. Wij kregen alleen van bovenaf de kerk te zien en beneden mocht je van achteraan alleen de kerk zien. Dus wij hadden geluk. Ook naar Belem toren geweest. Ook gratis met die kaart. Smal trapje omhoog en dat met veel tegelijk. Want er mogen 150 mensen in en werd netjes bijgehouden, maar alles wat omhoog gaat moet ook weer naar beneden van diezelfde trap. Mooi uitzicht vanaf boven op de 25 aprilbrug en Cristobeeld. Nog onderweg andere bezichtigingen geweest en gezien. Heerlijke pasteitjes gegeten bij pasteis de Belem. Van die pasteitjes gaan er wel 10.000 over de toonbank. En dat snappen we nu wel! Tram gepakt naar de 25 aprilbrug. Deze lijkt op de brug in San Francisco. Daar bij Das Docas in de haven wat gegeten. Met mooi uitzicht. Tram weer terug genomen naar het appartement. Omgekleed en gaan lopen. Op een gegeven moment waren we straatje in en uit. Komen leuke straatjes tegen, mega steil. 1 straatje heeft zelfs een tram die alleen maar van boven naar beneden gaat. Zo steil. Eindelijk een herkenning waar we waren en wat gaan eten. Het eten is echt lekker, waar je ook gaat zitten. Altijd goed te eten. Als afsluiter een heerlijk ijsje gehaald waar ze de vorm maken van een bloem op je hoorntje. Jammie wat was dat lekker ijs! Daarna weer terug naar het appartement. Dat vinden onze beentjes wel fijn, hihi, beetje rust. Morgen weer een drukke dag dus slaap lekker!!