Marrakech - Essouirra
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg Bianca
23 November 2012 | Marokko, Essaouira
Eerst ontbijten. Wat een chagrijnen daar. Ontbijt was van 7 tot 10 uur. Wij kwamen daar rond half 10. Ontbijt was super simpel, wat broodjes, eitjes en jam. We hadden dat niet verwacht voor zo'n groot hotel. Voordat we naar binnen liepen werden we al gevraagd of we in het hotel slepen. Nee...ik loop al een week alle hotels in Marrakech af om te ontbijten. Tijdens het eten werden we ook nog eens weggekeken. 3 man heen en weer lopend en af en toe stil staan met armen over elkaar kijkend naar hoe ver je l bent. En we waren niet enige. Zaten nog genoeg mensen te eten. Bleven ook maar schuiven met stoelen en tafels. Super irritant. Na het ontbijt de spullen gepakt en in de auto gedaan. Vanaf het hotel een taxi genomen naar het centrum. Wij vroegen wat de prijs was. En dat was wat we maar wilden geven. Onderweg bepaalde hij wel even waar we naar toe wilden. Dus reed hij ook die kant op. Laten weten dat we naar het plein wilden en hij gaf uiteindelijk toe. Doen ze hier graag...bepalen wat je wil doen. We gaven hem 30 Dirham (3 euro) was niet genoeg moest 4 zijn. Omdat we geen zin hadden in een discussie hebben we die ene munt bijna de taxi ingesmeten en zijn doorgelopen. Lekker toeristisch met de hop-On-hop-off bus mee geweest en zo het meeste wel gezien. Was meer een route kijk-eens-welk-hotel-het-mooiste-is. Maar goed. Uitgestapt en naar het koninklijke paleis gegaan. Maar mochten nergens foto's van nemen, want overal stonden mannen in verschillende soorten kleuren uniformen bij elkaar. Ja hoor koning Mohammed nr 6 was in Marrakech. Net als in Mexico, Cancun, toen Obama daar was voor overleg. Je mag gelijk niets meer. Dan niet!!!
Lekker rondgelopen door de medina en de winkeltjes.
We hebben al veel dingen gezien in de andere medina's, zoals de leerlooierijen en de wevers.
Dus dat hebben we hier overgeslagen en lekker terrasje gepakt. Daarna weer doorgeslenterd.
De temperatuur is hier heerlijk. Lekker zonnetje, maar zodra de zon onder gaat is het koud.
Rond uurtje of 6 hebben we een eettentje opgezocht en lekker gegeten. Dit was in het nieuwe gedeelte van Marrakech, Gueliz.
Daarna teruggelopen naar het hotel, naar de auto.
Op naar Essouirra. Was ongeveer 2 uurtjes rijden.
We slapen in een Riad. Dat is een hotelletje wat meestal gerund wordt door families. Ziet er erg gezellig uit.